2018. febr. 18.

Apróságok

Azt régóta tudom magamról, hogy engem nagy, távlati célokkal nem lehet motiválni. Kivéve a nyaralást, mert azzal bármikor. :) De minden másban az a célravezető, ha csak kis lépéseket tűzök ki magamnak. Ezekhez persze mindig szükség van arra, hogy a kis lépésekhez is találjak olyan dolgokat, amikkel még a saját dolgomat is meg tudom könnyíteni. Na, ez nem mindig egyszerű dolog, de azért néha sikerül.
Mint például a testápoló esetében. Mert azzal bizony hadilábon álltam, annak ellenére, hogy a bőrömnek hihetetlen mértékű hidratálásra van szüksége, olyan típusú vagyok, akinek nyáron is simán száraz a bőre. Ilyenkor meg aztán jobb nem is gondolni rá. De mindig úgy voltam, hogy a testápolók megőrjítettek. A gyógyszertárit eleve utáltam, mert nem csak büdös, de kezelhetetlen is. Kipróbáltam ezerfélét, vagy az illata nem volt az igazi, vagy az állaga, vagy csak utáltam kenni. Azt is utáltam, hogy a flakonosokban benne maradt a negyede legalább, de már nem bírtam kiszuszakolni belőle, azokban, amik ilyen nagy, nem kör alakú tégelyekben vannak, szintén egy csomó benne maradt, ráadásul krémes kézzel nagyon rossz is őket nyomni, hogy kijöjjön belőlük a krém.
Aztán rátaláltam erre:
kép forrása: google
Igen, ez itt a reklám helye is akár (bár tök ingyen teszem), de ezt pont nekem találták ki. Jó illata van, a pumpás adagolójának köszönhetően pár perc alatt tetőtől talpig be tudom kenni magam, és tök jó érzés is a bőrömnek. A sokadik flakont használom már belőle, mert ezzel bizony minden gond nélkül bekenem magam minden este. És a bőröm is örül ennek, határozottan látható a változás. :)

Szorosan összefügg a bőröm állapotával a másik örök problémám, az ivás. Ezzel mindig próbálok trükközni, volt már letöltve ivás alkalmazás a telefonomra, volt már, hogy kijelöltem magamnak, hogy mennyit kell innom adott ideig. Mindent utáltam, főleg, mert a legtöbb esetben ilyen-olyan vízzel próbálkoztam. A sima vizet nem bírom csak nyáron, egyszerűen megőrülök attól, hogy nincs semmi íze. Az ízesített vizek közül a szénsavasat nem tudom meginni, a mentesből is csak az apenta vitamixx vize az, amit jólesően meg tudok inni akár hosszabb távon is.(meg a viwa vörösáfonyás vize is ilyen) De arra jöttem rá, hogy az sem mindegy, hogy a flakon, amiből iszok, az milyen. Mert ez a másfél literes, ez eléggé kezelhetetlen méret. Aztán egyszer vettem magamnak egy ilyet:
Azt vettem észre, hogy hopp, nem is tartott ki a munkaidő végéig, mert hamarabb elfogyott, valahogy jó volt inni. :D Azért minden nap nem veszek magamnak ilyet, mert igen borsos ára van, de közben megkóstoltam a spar sajátmárkás eper-alma gyümölcslevét, és az is pont olyan, amiből képes vagyok minden nap meginni egy ilyen flakonnal. Úgyhogy hetek óta töltögetem magamnak, és viszem magammal minden nap, amikor dolgozni indulok, hogy aztán délután, vagy este hazahozzam az üres flakont.
Az ilyen apró sikereknek mindig örülök, mert megerősít abban, hogy azért képes vagyok a fejlődésre, és változásra. :)

4 megjegyzés:

  1. Ügyes vagy, fejlődsz! :) Én zöld teával töltök meg minden reggel egy flakont (másfél liter) és 4 órára el kell hogy fogyjon...Flakonból sokkal könnyebb több folyadékot letolni, ennél még több is menne. Vizet én sem tudom meginni, csak nyáron. Cukrosból pedig nem tudok sokat, szóval az is felejtős.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. :) Egy ideig meggyőződésem volt, hogy pohárból többet tudok inni. De úgy látszik, hogy megy ez flakonból is, csak meg kellett találni hozzá a megfelelőt. :D

      Törlés
  2. Én rengeteg vizet iszom és bármilyen üres teát, testápolónak pedig a cien ( Lidl) nappali krémjét használom, imádom az illatát és nem is drága:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a cien kézkrémet próbáltam, de az nagyon nem jött be, így aztán mással nem is próbálkoztam ebből a termékcsaládból.

      Törlés